Гюнай Хюсмен се срещна с мажоретки и музиканти

Фотоколаж от своите красиви спомени от Одрин подариха на Областния управител Гюнай Хюсмен момичетата от Градския мажоретен състав и момчетата от Младежкия духов оркестър към ЦПЛР-Център за работа с деца-Разград.

Децата се срещнаха с г-н Хюсмен днес непосредствено след петдневното си посещение в турския град Одрин, което бе част от културния календар на двете области по Декларацията за сътрудничество и съвместна дейност, подписан миналия декември от Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен и Валията на Одрин Гюнай Йоздемир.

YouTube

Мажоретките, музикантите и техните ръководители – директорът на ЦРД Даниела Куртева, ръководителят на Градския мажоретен състав Емилия Борисова и ръководителят на Младежкия духов оркестър Милен Бенков – разказаха на Областния управител за участието си в Осмия Международен фестивал на духовите оркестри и традиционните храни и за впечатленията си от южната ни съседка. Музикантите от Разград са били най-младите сред всички участници, но впечатлили с професионалните си качествата. Красивите танци на разградските мажоретки също събрали одобренията на публиката. „Това са нашите комшии, добре дошли, браво!“ – казвали за разградската група местните хора.

Децата завързали и нови приятелства с представителите на общо седемте държави, участвали във фестивала.

„Заслужавате това, което ви се случи, а то е сигнал, че се забелязва и възнаграждава когато някой работи и се старае в избраното поприще. Посещението ви в Одрин беше награда за труда ви. Пожелавам ви да сте все така отговорни към това, с което се занимавате!“ – каза г-н Хюсмен на младите хора. Той допълни, че посещенията могат да продължат и на по-далечни дестинации. С благодарност към мажоретките г-н Хюсмен припомни техен жест към Областна администрация: в края на миналата година те се включиха в събитията от кампанията „Европа в Лудогорието“, посветена на Българското европредседателство.

„Децата наистина заслужиха тази награда, вместо да са пред компютрите както част от връстниците си, в свободното си време те са в залата или в кабинета по музика“ – коментира директорът на ЦРД Даниела Куртева. Тя предаде на г-н Хюсмен и поздравите и благодарностите на родителите на малките таланти.

Макар и прибрали се вчера от посещението децата бяха успели да подготвят фотоколаж от снимки, които са си направили в Одрин с голям надпис „Благодарим Ви!“. На г-н Хюсмен го връчиха по един представител от двете формации с благодарност за петте хубави дни, прекарани в Одрин и за чудесните преживявания там.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе