10 българки, държани за секс робини в Италия, се освободиха

Десет млади българки бяха освободени от къща до град Фоджа, в Пулия, където били държани като в затвор.

Според в.”Република” момичетата били затворени в мизерни и мръсни помещения на полето до Марина ди Лезина. Шестима души, сред които 73-годишен италианец, са арестувани по обвинения за подтикване и експлоатация на проституция. Петимата задържани българи са Мария Петрова (24), Камелия Любенова (29), Мая Янкова (35), Бойко Георгиев (26), Петя Петкова (24), пише 24 часа.

YouTube

Разследването на карабинерите и откриването на младите българки, заключени в къщата, станало благодарение на свидетелствата на 20-годишна българка. Тя успяла да се измъкне от контрола на бандата и разказала на властите, че била подмамена в Италия от свой сънародник. Той й обещал работа като добре платена домашна помощница. След като пристигнала в Сан Северо, Пулия, друг българин й взел документите, заплашил я и я принудил да проституира.

Сводниците държали винаги под контрол момичетата на шосето. В края на „работния ден” те били отвеждани в къщата, където били заключвани. Който не бил изкарал поне по 100 евро за деня, бил налаган от бандата.

Полицията открила в къщата десет момичета на възраст 20-25 г., а също и собственика й. Той претендирал 1000 евро месечен наем от тях.

Момичетата били принудени да живеят в тесни и мръсни пространства. В стаите нямало прозорци и имало само най-необходимото. Оградата била висока и опасана с бодлива тел, за да не избягат. Момичетата са поверени на социални комуни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе