Предстоящи събития до края на Май

снимка: Papalin4o Photography

Останаха още няколко събития в културния календар на Разград, на които с удоволствие бихме се насладили. Вижте кои са те:

От 14 до 18 май в Регионална библиотека ”Проф. Боян Пенев“ се провежда Национална библиотечна седмица:

YouTube

Дни на отворените врати – дни без глоби, Майска среща на поколенията, Библиотекар за един ден – по график, Награждаване на активни читатели, Срещи с детски автор и деца- творци, Кампания „Предай нататък … европейските ценности”.

На 17 май от 16:30 часа в Градски парк пред сцена„Ронд“ пък ще се състои Световен ден на предизвикателството – България спортува 2018 – Официално откриване.

18 май – Европейска нощ на музеите

От 9:30 до 00:00 – Възможност за разглеждане на музеите по случай Международен ден на музеите – 18 май и Ден на европейското културно наследство – 19 май. Включените музеи са: Музей „Абритус” Интерактивен музей, Етнографски музей, Къща музей „Станка и Никола Икономови”, Къща музей „Димитър Ненов“.

  • 18 май, 17:00 часа – Къща музей „Станка и Никола Икономови”
  • Среща с автограф: “Господарят на гледката” , с поетесата Виолета Христова и разговор на тема „Присъствието на жената в съвременната литература” – съвместна инициатива на РБ”Проф.Боян Пенев” и РИМ – Разград
  • 18 май, 18:00 часа – Изложбена зала в Интерактивен музей
  • Археологическа изложба:
  • „Бронзовата епоха – контакти и находки”
  • 18 май, 19:00 часа – Градината на къща музей „Димитър Ненов
  • Нощ на класическата китара

На 19 май от 10:00 до 17:00 часа в Общински културен център ще се проведе Девети национален фолклорен фестивал на клубовете и школите изучаващи български народни хора „Капанска китка”.

На 22 май от 18:00 часа в Народно читалище “Развитие1869“ може да се насладите на Концерт на формациите към НЧ „Развитие 1869“, посветен на 24 май и българското Европредседателство.

На 23 май, пък, от 19:00 часа отново в Народно читалище “Развитие1869“ ще гледаме супер комедията „Операцията“ от Иво Сиромахов, с участието на Орлин Горанов, Мариян Бачев и др.

На 24 май в 10:00 на Площад „Възраждане“ започват празненствата по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост:

  1. Празнична програма на Природо-математическа гимназия „акад. Никола Обрешков”
  2. Церемония по връчване на награди: „Никола Икономов“, „Златен Пегас”, „Студент на годината“, „Отличник на випуска”,
  3. Ритуал за поднасяне на венци и цветя пред паметника на св. Седмочисленици
  4. Празнично шествие до пл. „Момина чешма“

В 11:30 часа на Площад „Момина чешма“ започва концертът на Младежки духов оркестър при ЦПРЛ-ЦРД Разград и Фанфарен оркестър при ОУ „Никола Икономов” с участието на Мажоретен състав при ЦРД.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе