Проведе се състезанието „Млад огнеборец“

Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Разград, РКППС-Разград и РУО-Разград са организатори на ХIX-те областни състезания на младежките противопожарни отряди.

Седем ученически отбора “Млад огнеборец” от общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Цар Калоян и Лозница премериха сили, бързина и умения на спортна база „Гнездо на орли”. Областното състезание бе организирано от РД “Пожарна безопасност и защита на населението”, Клубът по пожаро-приложен спорт и Регионалното управление по образование. В него се включиха 70 млади огнеборци. За откриването на надпреварата пристигнаха заместник областният управител Евгени Драганов, началникът на РУО Ангел Петков, заместник директорът на ОДМВР-Разград комисар Константин Костов, председателят на БЧК д-р Милена Кехайова и изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец” Ангел Петричев.

YouTube

Отборната надпревара по традиция премина в две дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. Тимовете от по 10 състезатели бяха във възрастовата група от 12 до 16 години. Включиха се два от община Исперих и по един от общините Разград, Завет, Кубрат, Лозница и Цар Калоян. Освен бързина и точност, децата бяха оценявани от журито и за специфични пожарникарски умения – преодоляване на препятствия, боравене със струйници, шлангове, съединители, изработване на специални възли.

Първо място спечели отборът на ЦПЛР-ЦУТНТ – Разград с комплексен сбор точки 1055. Тимът, който ще представя Разградска област на републиканското състезание през септември, грабна и преходната купа на общински първенец. На второ място се класира отборът на СУ “Христо Ботев” – Кубрат, който събра 1030 точки. Трети в надпреварата останаха учениците от ОУ “Васил Априлов” – Исперих с 1025 точки. За призовите места бяха осигурени купи, а за всички участници грамоти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе