Mtel с ново име

След 17 години на пазара, една от най-разпознаваемите български търговски марки отива в историята – мобилният оператор „Мтел” се преименува на А1, предава bTV.

С новото име идват ново лого и обещания за по-добри услуги.

YouTube

Ребрандингът беше анонсиран с промяна в сайта на телекома, заместен изцяло от страница с надпис „Началото на нещо ново…” и таймер, отброяващ времето до 11:30 часа днес. За целта са използвани корпоративни шрифтове на „Телеком Австрия” – собственик на „Мтел” от 2005 г.

В 11:30 някои потребители забелязаха, че устройствата им вече съобщават, че са свързани именно с А1, но пък новият сайт не „изгря“ на мястото на mtel.bg, а надписът остана още 20-ина минути – без таймер. Доколко това е поличба за предстоящия тежък ребрандинг тепърва ще видим.

Така или иначе, вече активен е сайтът A1.bg, който показва новата корпоративна идентичност на телекома. „Смяната на марката Мтел в А1 България включва цялостна промяна на компанията –промяна в начина на работа и отношение към клиентите, предлагане на нови и по-атрактивни услуги и продукти, по-качествена мрежа и още по-добро ниво на обслужване на клиентите“, пише там.

В края на септември м.г. от централата на „Телеком Австрия“ обявиха, че са взели решението всички подразделения в групата да минат към бранда А1, който е познат на австрийския и словенския пазари.

По мащаб ребрандирането на „Мтел” ще трябва да е сходно на това, което преживя „Глобул“, след като стана част от „Теленор“.

„Мтел“ за последно преобрази цялата си магазинна мрежа преди 5 години, когато беше представено ново лого.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе