Първа копка за паркоустрояване на „Орел“

 

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на церемонията по първа копка на проекта „Паркоустрояване на зелените площи в квартал „Орел“, град Разград“.

YouTube

Проектът е на стойност 5 948 844,51 лева, финансира се по ОП“Региони в растеж 2014-2020“. По него ще се благоустрои парка в кв. 615 в „Орел“, а в междублоковите площадки в две трети от жилищния комплекс ще се създадат зони за активен и пасивен отдих. Предвижда се проектът да приключи през юли 2019 г.

Стартът му бе благословен от архиерейския наместник отец Георги, а областният управител Гюнай Хюсмен и кметът на Разград д-р Валентин Василев с кирка и лопата направиха символичната първа копка.

Пред събралите се жители на квартал „Орел“ г-н Хюсмен благодари на кмета и екипа му за всеотдайния труд, положен за стартирането на проекта, както и на европейските данъкоплатци, благодарение на които чрез европейската солидарност е финансиран проектът. На работниците Областният управител пожела успех в изпълнението на проекта. Г-н Хюсмен апелира жителите на квартал „Орел“ да бъдат бдителни и осторожни по отношение на изпълнението на проекта, да помагат на община Разград в упражняването на контрол върху дейностите, за да се превърне „Орел“ в зелен, приветлив и все по-красив квартал.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе