Светослав Дяков: Раждаемостта трябва да се насърчава

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков говори за участието му във видеоклип на МБАЛ „Надежда“ в подкрепа на родителството. 

– Преди година и половина стана баща за втори път – беше ли по-различна емоцията от раждането на първото ти дете?

YouTube

Раждането на всяко дете е невероятна емоция. Бях я изпитал веднъж със сина ми Виктор, но щастието бе неописуемо, когато се роди Дея.   

– За какво трябва да е подготвен човек, когато става баща?

За много неща. Може да звучи шаблонно, но трябва да е готов за всичко. Децата вече са на преден план. Ние, родителите, оставаме на заден. Най-важно е възпитанието, защото живеем в трудни времена. Децата трябва да са обичани вкъщи.

– Как се забавлявате, когато сте заедно, имате ли любими занимания?

Малката е все още на такава възръст, че не можем да се забавляваме. Със сина ми знаем как да го правим. Виктор обича игрите. Обича и телефоните, но гледаме да не ги ползва много. Предпочитаме да излизаме навън. Важно е синът ми да спортува. Сега ходи на плуване. Ще го запишем и на други спортове в скоро време.

– Има ли нещо, за което съжаляваш като баща?

С жена ми се стремим да даваме най-доброто от нас като родители. За нищо не съжалявам.

 – Как съчетаваш бащинството с футболната си кариера?

С помощта на съпругата ми Мери. Друг вариант няма. Всеки футболист ще ви го каже. Често отсъствам, което е трудно и за мен, и за нея. Съпругата ми ме отменя, когато ме няма. Оправя се с всичко без проблем. Благодаря ѝ.

– Капитан си на отбора шампион на България за седма поредна година. Вкъщи кой е капитанът?

Искам да кажа, че съм аз, но ако трябва да съм честен, повече задачи изпълнява съпругата ми. Искрен съм и ще ви призная, че трудно бих се оправил без нея. Тя се справя с лекота с всичко вкъщи.

– Защо прие да участваш в инициативата на болница „Надежда“ и ПФК Лудогорец в подкрепа на родителството?

България за съжаление намалява и е хубаво раждаемостта да се насърчава. Да запазим българското. Ние сме хората, които в момента сме отговорни това да се случи.

Футболисти на Лудогорец смаяха пациенти и лекари в столичната болница „Надежда"https://ludogorets.com/bg/news/?i=2552#ludogorets #WeARELudogorets

Публикувахте от PFC Ludogorets 1945 в 4 юни 2018 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе