Херо говори след напускането на Лудогорец

„Как да коментирам събитията от последните 24 часа? Неприятно, не мога да кажа, че съм щастлив от цялата ситуация. Това е част от работата във футбола, така че ги приемам философски“, заяви Херо пред Дарик.

„Аз го взех решението, съвсем обмислено. Имаме принципни различия, които аз лично не мога да приема. Не мога да оставя колегите си на улицата, а аз да остана. За мен това е неморално да го направя. Това са основните причини горе-долу да се реша на тази стъпка.“

„Да, предложиха ми да остана треньор без досегашните си помощници. Но аз имам морално задължение към тези хора и не мога да ги оставя, а аз в същото време да запазя поста си“, сподели Димитров.

YouTube

„Другата причина, която е против моите разбирания е, че според мен е свещено право на всеки треньор сам да си прави селекцията и да си носи отговорността, а не други да му правят селекцията и той само да тренира. Така че имаше неща, които аз не мога да приема, затова съвсем джентълменски и приятелски сме се разделили с тези хора“, добави Херо.

„Искам да им благодаря за времето, което прекарахме заедно. Братя Домусчиеви са хора, които инвестират във футбола и съм убеден, че това, което правят, го правят за доброто на Лудогорец и изобщо за доброто на българския футбол“, сподели още Димитров.

„Няма от какво да се срамувам от работата си, станахме шампиони с разлика, постигнахме най-добрите резултати в историята на Лудогорец като победи, като точки, като голова разлика, като последователни победи. Влязохме в групите на Лига Европа и излязохме с чест от този тежък поток. Така че няма от какво да се срамувам, колкото и нескромно да звучи“, добави Херо.

„Надявам се Лудогорец да влезе в групите на евротурнирите, защото и аз съм дал частица на този отбор. От сърце им го желая. Даде ми опит този клуб, доста специфична работа, доста нестандартна беше с толкова бразилски футболисти. Повече съм позитивен човек, взех само хубавите моменти с титлата и искам тях да запазя“, завърши Димитър Димитров.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе