Фейсбук с нов огромен бъг

Facebook съобщи за нов проблем с данните на потребителите. Този път личните публикации на около 14 млн. потребители са били публично достъпни в продължение на няколко дни през май т.г., съобщава онлайн изданието TechCrunch.

Потребителите имат право да избират за кого да бъде видима дадена тяхна публикация. В повечето случаи хората избират постовете им да са лични, т.е. достъпни само за приятелите им в социалната мрежа. Повечето хора избират само определени публикации да са публични, т.е. достъпни за всеки дори и да няма профил във Facebook.

YouTube

Заради неволна системна грешка обаче, настройките на около 14 млн. потребители в целия свят са били променени. Така всички техни публикации, които са направили в периода от 18-ти до 22-ри май т.г., са били настроени като публични по подразбиране. Facebook е открила и решила проблема на 27-ми май т.г.

„Наскоро открихме бъг, който автоматично предлагаше публикациите, които някои хора създават, да са публични. Вече решихме проблема и от днес започваме да информираме засегнатите потребителите, като ще ги помолим да прегледат настройките на публикациите, които са направили през този времеви период. Искаме да да подчертаем, че проблемът не засяга публикациите, които са направени преди този период и техните настройки са непроменени, като потребителите продължават да могат да избират публиката за всеки пост. Искаме да се извиним за грешката“, казва главният директор по сигурността на личните данни на Facebook Ерин Еган.

Facebook казва още, че е чула ясно призивите да е по-прозрачна с потребителите. Затова тя ще съобщава на потребителите за всякакви проблеми и ще ги държи максимално информирани.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе