Студена бира след 5 минути

За повечето хора лятото е време за безгрижие. Затова на мнозина им се приисква да стегнат багажа и да отпътуват за някое далечно място, далеч от градската суетня.

През горещите месеци в същото време остава неизменен един проблем – напитките, пренасяни в багажа, са топли. Как да охладите възможно най-бързо топлата бира? Решаваме проблема на мига! Особено имайки предвид наближаването на Световното първенство по футбол!

YouTube

Викаме на помощ всемогъщата физика и се налага да се въоръжим с няколко неща: няколко хартиени салфетки, вода и добра памет или таймер в най-добрия случай. Започваме!

За начало вземете няколко хартиени салфетки и ги потопете във вода. Извадете ги и ги изцедете внимателно. Хартията трябва да остане мокра, но по нея не бива да се стичат капки.

Сега обгърнете бутилките с хартията. Цялата им повърхност трябва да бъде покрита. Ако поставите два слоя мокра хартия, резултатът ще е максимален.

Следващата стъпка – поставете опакованите скъпоценни бутилки в камерата и засечете точно 5 минути.

Щом затворите камерата, влагата ще започне активно да се изпарява от мократа салфетка. С това тя ще помогне на и без това студения въздух. Благодарение на опаковката, напитката ще се охлади равномерно.

Важно – не забравяйте бутилките в камерата! Следете внимателно таймера.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе