Какво предрича счупеното огледало

Счупеното огледало носи лош късмет и това е поверие от древни времена. В древен Китай се е смятало, че счупеното огледало отнема енергията на човека, който се огледа в парчетата от него. Затова не трябва да се оглеждате и в напукано огледало.

Освен това счупеното огледало предрича седем години нещастна любов. За да се отървете от това, вземете едно от парчетата, без да се оглеждате в него, завийте го в парче червен плат, и го заровете извън града, близо до високо дърво. По този начин ще неутрализирате действието на счупеното огледало и няма да ви очакват дълги години нещастия в любовта.

YouTube

Ако счупите огледало, което е много голямо, е категорично забранено да използвате като малко огледало някое от парчетата му. Това ще привлече нещастия в дома.

Когато счупите огледало, добре е да съберете всички парчета, дори и най-малкото, без да ги докосвате с ръце – с помощта на лопата и метла. След това трябва да ги полеете с вода и да ги изхвърлите, опаковани в червена торба.

Когато се връщате в дома си от дълго пътуване, трябва да се погледнете в огледалото и да му се усмихнете. Ако по някаква причина огледалото се е напукало, дори само на едно място, увийте го с плат, за да не се оглеждате в него, а най-добре го изхвърлете.

Не се препоръчва бременните жени да се оглеждат в огледалото по време на бременността и три дни след раждането. Съществува поверие, че така може да се наруши балансът между нашия свят и света на духовете. За да може все пак бременната да знае, как изглежда, може да използва малко огледалце за гримиране.

Никога в едно огледало не трябва да се оглеждат двама души, защото ще се скарат завинаги. Препоръчва се да погледнете в огледалото така, че да видите и друг човек, ако смятате, че той замисля нещо лошо срещу вас. При това положение ще видите лицето на този човек леко изкривено в огледалото.

Всички огледала в дома трябва да са закачени по такъв начин, че да не отрязват горната част на главата на отражението дори на най-високия член на вашето семейство. Според древните вярвания това отрязва късмета и след такова оглеждане в огледалото денят няма да е успешен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе