С изложба завърши пленерът „Мистика и реалност”

Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов поздрави участниците в седмото издание на Международния пленер „Мистика и реалност”, което завърши днес в Разград с изложба от творбите на деветима майстори на четката.

YouTube

Художници от три държави участваха в пленера, организиран от община Разград и ХГ”Проф. Илия Петров”. В продължение на седмица Елена Драгулей от Румъния, Петала Павлиду от Гърция, Божидар Тонев, Милчо Талев, Миряна Савова, Орхан Исмаил, Светла Радулова, Теодор Даскалов и Тодор Тодоров от България рисуваха живописни платна в местността „Пчелина”.

Произведенията им днес бяха показани пред любителите на изобразителното изкуство в Разград, могат да бъдат бъдат разгледани още месец в Художествената галерия.

На откриването на експозицията директорът на галерията Тодор Тодоров връчи плакети на всички участници. Той коментира, че 26-те платна стоят заедно в компактна изложба като едно произведение.

В приветствието си към художниците заместник областният управител Евгени Драганов им благодари за това, че са уважили директора на галерията и Разград, поздрави ги за това, че вложили своята душевност във великолепните си картини и им пожела още творческо вдъхновение. Към участниците от Гърция и Румъния г-н Драганов се обърна с думите, че са винаги добре дошли в Лудогорието и им пожела Разград да се превърне във втори техен дом. Заместник областният управител поздрави и почитателите на изобразителното изкуство, уважили прекрасното събитие.

Участниците в пленера бяха приветствани и от главен експерт „Култура” в община Разград Виолета Антонова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе