Милиони се инвестират в ремонта на пътя Търговище – Разград – Кубрат – Тутракан

В момента се изработва технологичен проект за ремонта на 9 км от път II-49 Кубрат – Тутракан, в участъка между селата Топчии и Каменово. Това е част от подготвителните дейности, които е необходимо да се предприемат преди започването на строителните работи на отсечката. В проекта ще бъдат посочени видът и количеството на предстоящите ремонтни дейности.

    Със средства от ОП „Региони в растеж“ се рехабилитират общо 31 км от второкласния път II-49 Търговище – Разград – Кубрат – Тутракан, който свързва областите Търговище, Разград и Силистра. Инвестицията е за над 20 млн. лв. През м. г. стартира рехабилитацията на 21 км в участъка Търговище – Разград и на още 10 км между Кубрат и Тутракан. Строителните работи в отсечката Кубрат – Тутракан, на територията на област Силистра, завършиха. Работата на другия участък в област Разград напредва. В момента се полага последният пласт асфалт.

YouTube

АПИ разглежда и търси варианти за ремонт на път II-23 Русе – Кубрат, който е в недобро състояние. През април чрез програмата за текущ ремонт са отстранени най-големите неравности, за да се повиши безопасността на движение. За рехабилитацията на 46 км от второкласния път, които са на територията на областите Русе и Разград, има готов проект. В Разградска област участъкът започва от границата с област Русе, преминава през село Беловец и завършва при кръстовището с път II-49 в град Кубрат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе