Хванати са около 5 000 пияни шофьори

Масови проверки срещу пияните и дрогирани шофьори по Черноморието. Близо 5000 пияни водачи и рекорден брой дрогирани – над 1500 са хванали пътните полицаи от началото на годината досега, предаде NOVA.

Последният пример е от четвъртък вечерта, когато пиян шофьор на джип помете седем коли и изпрати семейство в болница.

YouTube

Шофьорът, предизвикал тежката катастрофа, е задържан за 24 часа, след резултатите от алкохолната проба, които доказват, че е седнал зад волана пил. Случаят не е единичен. 32 –годишният Кирил Киров е задържан за 24 часа. Той е управлявал мощния си джип след употреба на алкохол. Снощи Киров е отказал тест с дрегер и е откаран в болница, за да му вземат кръвна проба. Тя е отчела близо 1 промил алкохол в кръвта му.

От 5000 шофьори, хванати зад волана след употреба на алкохол, половината от тях са били с поне 1.2 промила – количество, което е наказуемо. Все по-често нарушителите шофират и след употреба на наркотици.

На пътя между кварталите „Дървеница” и „Младост” новата подвижна камера на Пътна полиция е заснела само за час 86 водачи, шофирали с превишена скорост. На 10 от тях ще им бъдат отнети книжките, защото са карали с над 130 км при ограничение 50.

Над 2500 катастрофи са станали от началото на годината с над 190 загинали.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе