Хванаха беглеца Борис Иванов

Беглецът от затвора в Ловеч Борис Иванов бе задържан вчера следобед след мащабна акция по издирването му, в която участваха близо 200 полицаи и барети, както и следови кучета.

Преди да настъпи развръзката, престъпникът опитал да вземе за заложник жена, която по чудо е успяла да се измъкне невредима.

YouTube

Жената все още е в силен шок от преживения ужас. Вчера по обед тя е легнала да поспи, а вратите обичайно били отключени. След това непознат мъж надвиснал над леглото ѝ и я събудил. Разпознала е веднага беглеца, който носил бухалка. Първо поискал храна, после пари, а накрая я повел със себе си.

„Той я е хванал за ръката, както спи. Искал пари, но тя му дала портмонето и казала, че няма. После попитал за хляб”, разказа Рени, дъщеря на потърпевшата, предава bTV.

След като взел храна за ден – два, беглецът поискал и цигари. „Тя е започнала да му прави цигари и изтървала самия филтър. Просто е паднал от машинката и тъкмо да се наведе да го вземе, той я удря. След това я хваща и я води някъде из онези храсти”, допълни Рени.

По пътя обаче ги срещнал районният, който обхождал района пеша. Заговорил затворника, а жената успяла да даде знак.

Полицаят подминал, но веднага се обадил за подкрепление. Притеснен от срещата обаче, затворникът Иванов завлякъл жертвата към близката гора. Тя се спънала и паднала, а той за да не губи време, хвърлил водата и храната и побягнал сам към слънчогледите.

Жената е била заплашена, че ако не го последва, без да будят съмнение по пътя, ще я убие и ще я захвърли в тревата. Благодарна е на районния полицай, който по думите ѝ е спасил живота ѝ. Не вярва, че някога ще се отърси от стреса и ужаса, които е преживяла. Благодарение и на нейната реакция избягалият затворник беше заловен след зрелищна акция на полицията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе