Наградиха малките художници на фестивала „Цветна фурия“

Главният секретар на Областна администрация-Разград Михаил Тодоров връчи награди на най-добрите художници на фестивала „Цветна фурия”.

Областна администрация съдейства на организаторите за провеждане на фестивала – Младежки парламент към СНЦ”Фабрика Детските мечти” и СНЦ”Фабрика Детските мечти” – като осигури наградите за малките художници, както и музикалното озвучаване на концерта – заключителна част от събитието. Областният управител Гюнай Хюсмен пое и личен ангажимент като предостави на организаторите 100 лева, за да се почерпят след приключване на фестивала.

YouTube

Прогнозите за лошо време и на няколко пъти прикапващият дъжд не изплашиха организаторите и всички предвидени мероприятия от фестивала се проведоха при голям интерес. През деня над 200 деца посетиха шатрите в Градския парк, в които се представяха дейности на различни организации и клубове, предлагащи занимания за свободното време на децата. В късния следобед 53 деца участваха в конкурса за рисунка на асфалт на тема „Цветна фурия”. По-късно четири отбора се включиха в арт щафета.

Преди концертната част и хвърлянето на цветен прах бяха обявени наградите за победителите в конкурса. Определи ги жури в състав: художникът Орхан Исмаил, специалист „Връзки с обществеността” в Областна администрация Радка Минчева и Мария Йорданова от Младежкия парламент. Мартина, Кристиян и Преслава Николаева получиха първите три награди – раници с пособия за рисуване. Подобни награди, но поощрителни, Главният секретар Михаил Тодоров връчи на още пет художници. Кутия с пастели пък имаше за тримата най-малки участници: Николай – на 3 години и половина и четиригодишните Марина и Пано.
Г-н Тодоров поздрави организаторите на фестивала за чудесната инициатива, нарече я „празник за децата на Разград”  и пожела приятно изкарване на участниците.

По време на концерта на двама талантливи разградски певци: Андреа Начева от школата по поп пеене към Центъра за работа с деца в Разград и Павел Матеев от Арт център „Кърнолски”-София на няколко пъти бе хвърлят цветен прах от над стоте деца пред Ронда в парка.

Гост на концерта бе и кметът на Разград д-р Валентин Василев. Съдействие в организацията на детския празник освен Областна администрация-Разград оказаха още: община Разград, ЕТ“Борика“-Борислав Генчев, фирма „Ивет“; Клуб по ориентиране „Абритус“-Разград, Джипо Джипов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе