Грешно изчислен бал по математика отменя класирането след 7 клас

Неутроена оценка по математика е проблемът, довел до сваляне на резултатите от обявеното публично класиране след седми клас.

От грешката обаче няма да бъде ощетено нито едно дете, съобщи на извънреден брифинг началникът на Регионалното управление по образованието Ваня Кастрева, предаде БГНЕС.

YouTube

Кастрева уточни, че проблемът засяга кандидатствалите в Технологическо училище „Електронни системи“, Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов, една паралелка в Националната природо-математическа гимназия и паралелката „Парково строителство“в Строителния техникум.

Ваня Кастрева: „Разбрахме за проблема, след като бяхме сигнализирали от родители на деца, кандидатствали в „Джон Атанасов“ и по сигнал на директора на Технологическо училище „Електронни системи“. Веднага започна проверка.  Проблемът е възникнал с утрояването на оценката по математика,защото при балообразуването за тези гимназии се взима оценката от математиката от външното оценяване. Тя е взета един път, а не три пъти. Така балът е по-малък с около 150 точки.“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе