Група от Лозница бе на посещение в Одрин

Група от 48 дами от община Лозница бе на двудневно посещение в Одрин на 1 и 2 юли. Визитата бе едно от мероприятията по изпълнение на дейностите от културния календар към Декларацията за сътрудничество и съвместна дейност между Област Разград и Област Одрин, подписана миналия декември от Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен и Валията на Одрин Гюнай Йоздемир.

Дамите от Бели Лом, Ловско, Лозница, Трапище и Чудомир бяха посрещнати от главния секретар във Валийството на Одрин Ибрахим Таранджъ. Те посетиха джамията „Селимие“ и се запознаха с историята на храма, в църквата „Св. Георги” отец Алекс им разказа за реставрацията, там се помолиха за здраве и запалиха свещи. Много интересни неща научиха и видяха дамите и в Музея на здравето.

YouTube

Останаха много доволни от посрещането на любезните домакини, които също бяха впечатлени от усмихнатите дами от Лознишко, местните коментираха, че от 10 дни в Одрин вали дъжд, слънцето се е появило с пристигането на усмихнатите жени от Област Разград.

От името на дамите от групата кметът на Трапище Айтен Исмаилова изказа голямата им благодарност към Областния управител Гюнай Хюсмен за безупречната организация на събитието, както и за инициативата за създаването на топли връзки между двете области Разград и Одрин.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе