Превозвачите отново на протест

Протестите са мирни и не предвиждат затваряне на пътни артерии и блокади.

Целта е да бъде заявена категоричната подкрепа на значителна част от бранша за обединението на сектора чрез Закон за Българската автомобилна камара.

YouTube

Това заявиха в съобщение до медиите Съюзът на международните превозвачи /СМП/ и Българската асоциация на сдруженията на автомобилните превозвачи /БАСАТ/.

Днес от 11:00 часа до 17:00 часа автомобилните и автобусни превозвачи организират протест.

Проектозаконът, внесен от група народни представители, бе оттеглен от НС в петък следобед. Ръководствата на двете определяни като най-големи организации в бранша посочват още, че датата на протеста е избрана спонтанно, в отговор на решението за оттегляне на законопроекта. „Оказа се, че тази дата съвпадна и с датата на насрочените в Европейския Парламент дебати по „Мобилен пакет 1″. Дебати, от които ще зависи дали българската позиция и българският национален интерес ще бъдат защитени“, коментират организаторите на протеста.

Протестът на ТИР-ове и автобуси е планиран да започне от 11:00 часа със следното местоположение: по бул. „Цариградско шосе“, от 11 до 17 часа, в двете посоки на движение, съответно от кръговото на 4-ти км. до кръстовището с бул. „Димитър Пешев“ и обратно, ще бъдат паркирани товарни автомобили и автобуси; от 11.00 часа пред храм-паметника „Александър Невски“ ще бъдат паркирани 100 броя автобуси.

Към протеста в София ще се присъединят и превозвачи в други градове на страната, както следва: Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Велико Търново, Плевен, Ямбол, Свиленград, Сандански и Враца.

„В момент, когато цялата държава и общество се обединиха в защита на интересите на сектора пред ЕК и ЕП, не можем да приемем, че има сериозни компании, които с разумни аргументи да застават срещу дългогодишната идея за създавана на Българска транспортна камара чрез закон, преди дори да са отразени предложенията за промени в текстовете“, посочват в съобщението си организаторите на протеста.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе