Престрелка край Пампорово!

Съдебни охранители обезвредиха опасни престъпници в Пампорово. Униформените задържаха две лица с влезли в сила присъди, като впоследствие конвоят бе нападнат. Джип бе препречил пътя на двата буса с арестанти. Приближавайки го бе открит огън и охранители и нападатели влязоха в схватка. Организаторите на капана бяха повалени, а арестантите успешно конвоирани. Всичко това се случи на демонстрация на ГД „Съдебна охрана” по повод 15-годишнината от създаването й.

В зрелищната демонстрация участваха топ охранители от цялата страна. Трима представители от пловдивската служба демонстрираха отлични умения.

YouTube

Яница Стефанова, Илиян Димитров и Атанас Георгиев успяха да „спасят” строго охраняван дипломат след нападение и да обезвредят нападателите му.

По време на демонстрацията пред хотел Снежанка в курорта бе показана и новата техника на дирекцията, както и модерните оръжия.

Десетки гости наблюдаваха зрелищния екшън, както и заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов.

За 15 години съдебната охрана в страната е конвоирала 105 000 свидетели и подсъдими, привела е в затворите 43 000 осъдени, и е конвоирала от едни места за лишаване от свобода в други над 1 200 000 затворници, като ежедневно извършва организация или конвой на около 270 лица.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе