Бедствено положение в Мизия

В Мизия е обявено бедствено положение заради поройните дъждове. Новината съобщи кметът на общината Виолин Крушовенски, цитиран от Агенция „Фокус”. Той уточни, че в следствие на силните дъждове в града са разрушени две улици.

„Има наводнени дворове, но няма бедстващи хора”, допълни кметът. По думите му в момента се чистят наносите от кал, изпомпват се шахти и дворове и се почиства разрушените улици.

YouTube

По пътя към Оряхово има и свлечена земна маса.

Няма преливане на река Скът, нивото ѝ е доста под критичното, информира БНР.

Във вторник все още на много места в страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, но по-късно през деня те ще започнат да спират, а облачността да намалява. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса, в София – около 23 градуса.

Жълт код за валежи и гръмотевична дейност е обявен за осем области у нас за 10 юли, вторник. Предупреждението е в сила за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен и Стара Загора.

В тези райони отново ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевична дейност. Значителни количества дъжд ще има през първата половина от денонощието, като в отделни райони може да достигнат до 30 л/кв.м.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе