12 години затвор за убийство по особено жесток начин

По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново, мъж, убил съпругата си е осъден на 12 години лишаване от свобода при строг режим.

А. Х. е признат за виновен за това, че на 12.06.2017 г., в с. Паскалевец, общ. Павликени, умишлено умъртвил В. Х., в следствие на нанесен побой, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост. Престъпление по чл. 116, вр. чл. 115 от НК, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

YouTube

На 12.06.2017 г., обвиняемият отишъл до с. Паскалевец, в жилището на майка си, която му казала, че жена му отново била много пияна и я карала да ходи да иска цигари от хората. Обвиняемият се ядосал и тръгнал да търси пострадалата. Стигнал до стопанската постройката, където били животните и видял, че пострадалата идва срещу него, като се подпирала на една летва. Била видимо пияна и посегнала към него с летвата. Това още повече вбесило обвиняемият, който дръпнал летвата от ръката й и започнал безразборно да й нанася удари с ръце и крака по тялото и главата, като взел и дървена летва, с която също нанесъл удари. След побоя пострадалата останала да лежи на плочките пред къщата до сутринта, когато била намерена починала.

По отношение на обвиняемият е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе