Капанският ансамбъл зарадва созополската публика с невероятно шоу

И тази година жителите и гостите на Созопол се потопиха в празничната атмосфера, създадена специално за 17 юли, когато православната църква почита Света Великомъченица Марина – покровителка на водите и закрилница на Южното Черноморие, а Созопол празнува своя празник на който Капанският ансамбъл беше специален гост.

Кметът Панайот Рейзи бе сред зрителите на концерта на ансамбъла, чието сценично присъствие се превърна в традиция през последните десет години и е част от културния календар на красивия южен морски град.

YouTube

Разградчани отново доказаха, че поддържат традицията жива, като акцентират на колорита на родния край, а богатата палитра от фолклора на всички етнографски области на страната направи празника още по – цветен и вълнуващ.

Сред публиката имаше и зрители с насълзени очи, развълнувани от видяното на импровизираната сцена. След края на обновената програма на ансамбъла, многокато хоро повече от половин час държа хванати за ръце стотици влюбени в български фолклор гости и жители на Созопол

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе