Хванаха 6 000 кутии цигари на Дунав мост 2

Служители на Митница Лом предотвратиха 3 опита за незаконно пренасяне на акцизни стоки от България за страни от Европейския съюз. Задържани са 6100 кутии цигари.

На 12.07.2018 г., в района на Дунав мост 2 мобилен митнически екип спира за проверка излизащ от страната товарен микробус, който пътува празен. При извършения оглед на товарното помещение служителите установяват наличие на тайник, представляващ двойно дъно. В него са били укрити 4600 кутии цигари с български бандерол.

YouTube

Цигарите са иззети, а на 25-годишният водач на превозното средство е съставен и акт за наличие на специално изграден тайник.

Няколко дена по-късно в кабината на товарен автомобил, също излизащ от страната, са открити 1000 кутии цигари с валиден български бандерол. Други 500 кутии са извадени от резервната гума на товарен автомобил с българска регистрация.

Всички цигари в търговски количества са пренасяни тайно и без изискуемия по ЗАДС „опростен придружителен документ“, затова преносителите им подлежат на административна санкция.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе