Избраха крал и кралица на Фестивала на народните традиции

Днес, 25 юли, в последния ден от Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти се проведе конкурсът за Крал и Кралица на Панаира. Участваха шест двойки от всяка от гостуващите държави – Филипини, Коста Рика, Беларус, Мексико, Черна гора и представителите на Разград от НЧ „Напредък 1901“. Журито бе в състав Минка Христова – фотограф, Петко Антонов – художник и Иван Иванов – хореограф.

Пред тях участниците представиха свой танц и кратка информация за себе си и за държавата, която представят. Всички двойки заедно показаха на желаещи от публиката характерни стъпки от танците си.

Най-атрактивна девойка бе Тамара Стояновски от Черна гора, която бе избрана за Кралица на Панаира. До нея като Крал застана Едгар Рубиол, който е танцьор от състава от Мексико. Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев сложи короните на главите им и те позираха за снимки с желаещите. След това в римска двуколка поведоха последното дефиле на 17-тото издание на Панаира на киселото мляко.

Сутринта в Художествената галерия се проведе конкурс за рисунка „Фестивала на млякото и традициите“ с участието на деца на всякаква възраст. С творбите бе подредена изложба.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе