Google вече показва и маршрути за мотоциклети

След като вече е набелязал посоката, почти всеки мото приключенец поне веднъж в живота си е отварял картите на Google, за да хвърли един бърз поглед откъде да премине. Скоро след това обаче се сблъсква с разочарованието, че отсъства заветната иконка с мотоциклет в „Упътвания“ (Get Directions).

Google Maps се превърна в надежден партньор за всеки, които иска да стигне от точка А до точка Б, особено в информацията за трафика и ремонтите по трасетата, но от компанията пренебрегваха част от хората, пътуващи на две колела.

YouTube

Досега приложението осигуряваше точна и актуална навигация за шофьорите, пешеходците, ползващите обществения транспорт и велосипедистите. Мотоциклетистите попадаха в по-голямата категория на „моторните превозни средства“, но сега от интернет гиганта са решили, че те заслужават своя собствена отделна система.

В Google Maps вече ще има опция „мотоциклет“, поне когато се намирате някъде в Източна Азия. Google пуснаха тази допълнителна възможност в своето приложение на най-бързо развиващия се пазар на мотоциклети. Функциите първоначално са разработени в Индия, а сега са достъпни също и в Индонезия, Малайзия, Мианмар, Хонконг, Тайван, Тайланд, Виетнам и Филипините.

Новата опция взима предвид това, че времето за пътуване с мотоциклет обикновено е по-дълго, отколкото с кола (по-чести спирания, по-малки двигатели и т.н.). Времетраенето на пътуванията ще бъде съобразено с всички тези фактори, което ще елиминира необходимостта да гадаете и предполагате. Освен това ще показва маршрути, които са забранени за автомобили, или обратното, ще избягва пътища, които не са подходящи за мотоциклетисти. Приложението ще предлага най-ефикасния маршрут за мотоциклет към дадена дестинация, както и списък с местата за паркиране.

Засега от компанията не са потвърдили дали ще пуснат опцията в глобален мащаб. Можем обаче да очакваме, че това ще стане, защото Waze, конкурентите на Google Maps, вече заявиха, че тяхната мотоциклетна функция ще бъде достъпна в целия свят.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе