Търси се: Дегустатор на шоколад

Италианската компания Фереро търси да наеме 60 кандидат дегустатори, които да тестват суровините, използвани от нея, за да произвежда своя течен шоколад Нутела и своите шоколадови вкуснотии, предаде АФП.

По принцип този вид мисия е поверявана на хора от вътрешния персонал, но този път Фереро е решил да повери дегустацията на обикновени хора, които не работят в сектора. Дегустаторите ще опитват какаото, лешниковия прах и други полуготови продукти, влагани в крайната продукция.

YouTube

Щастливите избраници ще преминат през курс на обучение, който компанията ще плаща и който ще е три месеца. Той ще започне през септември. Целта ще бъде кандидатите да съумяват да изразят добре впечатленията си при дегустация на суровините и да тренират сетивата си за дегустациите.

В края на курса ще бъдат подбрани 40 души и те ще бъдат наети на договор за 4 часа седмично. Работното им място ще е в Алба, където е седалището на Фереро в Северна Италия.

Фереро е трети производител на шоколадови изделия в света и утрои за 10 години печалбите си, които достигат над 10 млрд. евро. Компанията има 22 производствени бази по света и над 30 000 служители.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе