Вълна заля хора в каньона Зойку, има убити

Летните порои на френския остров Корсика отнеха живота на четирима души, а двама други са в неизвестност.

Това съобщи АФП, позовавайки се на данни от град Аячо – един от административните центрове на Корсика.

YouTube

Инцидентът се е случил в каньона Зойку в южната част на острова, който е популярен сред любителите на дейности на открито. В момент, когато местните водни планински басейни са придошли бързо поради проливните дъждове и са излезли от бреговете, в района на каньона е имало група туристи. Три самолета бяха изпратени за тяхното търсене.

„В началото ни казаха, че водният поток е отнесъл 7 души, сред които баща и син. След това стана ясно, че четирима души, сред които едно 7-годишно момиче, са убити и още двама са изчезнали“, каза прокурорът на Аячо Ерик Буяр.

По последни данни сред загиналите са баща и дъщеря, както и техния водач. Една от жертвите все още не е идентифицирана. „Вълна с около 3 м височина е заляла пострадалите“, каза Буяр. Двама души – баща и неговият 16-годишен син – бяха спасени с въже.

Наводнението е било причинено от планински бури, придружени от силни валежи. Каньонът Зойку се счита за един от най-красивите в Корсика, но части от него са достъпни само със специализирано оборудване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе