Измамник продаде една и съща кола 80 пъти

Полицията задържа мошеника след продължило близо година издирване.

Турската полиция арестува мошеник, който се изхитрил да продава един и същ автомобил десетки пъти и в крайна сметка изкарал близо 10 милиона. долара. При това до момента са известни само част от жертвите на предприемчивия крадец, съобщава Hurriyet Failly News, цитиран от Факти.бг.

YouTube

Мошеникът е действал в южната провинция Хатай, където работил като учител. Той публикувал обява, че с помощта на автомобилен дилър е получил достъп до разпродажба на конфискувани от правителството автомобили и е закупил част от тях с отстъпка от 5000 долара. След това мъжът пуснат колите за продажба на атрактивни цени.

Една от жертвите била до такава степен привлечена от автомобилите, че превела милион турски лири (около 200 000 долара), за да купи 23 коли. След получаването на парите учителят изчезнал и бил заловен едва 10 месеца по-късно. Тогава започнала да се разплита и цялата история.

След публикуване на снимка на мошеника, в полицията се обадили много хора, които били излъгани по същия начин. Мъжът събрал 50 млн. лири (9,8 млн. долара) и се скрил. Вероятно сумата е още по-голяма, тъй като според органите на реда част от излъганите все още не са се обадили.

Мошеникът е в ареста, като го очаква затвор и конфискация на имуществото.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе