Кафе и вода за 43 евро

Чилиец разказа за своето недоумение заради сметката, която е получил във венецианско кафене, след като изпил две чаши кафе и две бутилки вода, информира „Дейли мейл“.

62-годишният Хуан Карлос Бустаманте (Juan Carlos Bustamente) решил да влезе в заведение на площад Сан Марко във Венеция. След като изпил кафето и водата, той помолил за сметката и установил, че две чаши кафе са на стойност 11,5 евро всяка, и бутилка вода от 0,25 литра – 10 евро всяка. Общата сума в сметката възлиза на 43 евро. Възмутен, мъжът публикувал снимка на сметката в Facebook, пишейки към нея: „Аз не знам как ще се отнесете към това, но платих 43 евро за две кафета и две бутилки с вода!“

YouTube

В коментарите, много от интернет потребителите съчувстват на чилиеца и наричат станалото „обир“.

Представител на кафенето е обяснил, че тази висока цена се дължи на специална привилегия: посетителят е пил кафе в откритата част на кафенето точно на площада, който е един от най-популярните туристически дестинации в света. Той също така отбелязва, че чилиецът вероятно е счел за излишно да погледне в менюто и да се запознае с цените преди да поръча.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе