Валери Симеонов продължава сечта, затвори и Какао бийч

Четвърти ден Cacao beach в Слънчев бряг и дискотеката Hedon в Созопол са затворени. Това обяви на пресконференция в Бургас вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

„Вече четвърти ден „Какаовият плаж“ в Слънчев бряг и заведението „Хедон“ са затворени. Четвърти ден. Не става дума за някаква вендета, в каквато бях упрекван, чисто и просто към тези заведения е приложена крайната мярка, заложена от закона, тъй като те неколкократно са нарушили предписанията на РЗИ и продължават с озвучаването на открити площи”, обяснява Симеонов.

YouTube

По думите му и двете заведения са проверени още на 8-и юни, като са констатирани нарушения, след което са направени предписания за отстраняване на закононарушенията и още на 11-и юни са издадени съответните заповеди.

„Независимо от това, при извършена проверка на 5-и август, по многобройни сигнали, и на двете места са установени мероприятия – концерти с по няколко хиляди човека. Разпоредено е спирането на звука, и на двете места е отказано. Връчено им е писмено предписание, въпреки това, те са продължили. Това доведе до необходимостта от издаване на заповеди за прекратяване експлоатацията на тези два обекта“, обяви Симеонов.

Ще прилагаме закона в цялата му сила и ще дирим отговорност от всички, които имат ангажименти по този закон, за да опазим всички фактори на жизнената среда, а не само шума, каза Симеонов. Никой не е против бизнеса, но законният бизнес, каза още вицепремиерът.

Заведенията няма да работят до отстраняване на нарушенията, обясни вицепремиерът.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас Георги Паздеров обяви, че двете заведения са нарушили обществения ред и озвучаването на открити площи след 23 часа. „Има издадени 84 предписания и протоколи, както и 6 акта, 22 заповеди за спиране на озвучаването след 23 часа”, каза той.

Във Facebook страницата на Cacao beach в петък излезе съобщение: „Cacao Beach Club няма да работи и тази вечер, поради технически причини“. Оттогава информацията не е обновявана.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе