Вкусна рецепта за сангрия

Когато стане въпрос за сангрия, в съзнанието ни изниква представата за червено вино, плодове и канела. С нея се пренасяме в лятото на горещите испански нощи.

Сангрията е един от символите на Испания и нейната кухня. Ледената алкохолна напитка освен с червено вино се предлага още с розе, бяло вино, бренди и ром. Тя е едно от най-приятните питиета за летните месеци. Името и идва от испанската дума Sangre – кръв. Бялата Сангрия пък се приготвя с бяло вино, плодове и газирана вода.

YouTube

Сангрията, тази лека и освежаваща напитка, може да си приготвите без проблеми у дома. Ето как:

За да приготвите свеж леден коктейл, с който да се разхладите през летните горещини, то се снабдете с качествени продукти. Ако заложите на евтиното, търсеният ефект няма да е същият.

Едно от най-любимите предложения е лимоново-прасковената сангрия. Плодовете в нея добавят приятен аромат, без да се натрапват.

Рецепта за сангрия:

Сангрия с лимони и праскови

Необходими продукти: 700 мл червено вино, 50 мл коняк, 3 с.л. кафява захар, 1 лимон, 1 портокал, 1 ябълка, 1 праскова/нектарина, 1 пръчка канела

Начин на приготвяне:

Всички плодове се измиват старателно. Портокалът се реже на две. Изцежда се сокът от едната половина, а другата се нарязва на едри кубчета, без да се бели. Всички плодове се режат на кубчета с еднаква големина. Смесват се в голяма кана – минимум 1.5 литра.

Към плодовете се добавят изцеденият портокалов сок, захарта, конякът, а накрая и пръчката канела. Бърка се, докато захарта се разтопи.

Полученото се оставя за два часа в хладилник, за да се смесят вкусовете. След това се налива и виното. Готовата Сангрия се съхранява в хладилник.

За да бъде наистина освежаваща, трябва да е много студена. Когато се сервира, в чашата се поставят и парченца плод. Те поемат вкуса на виното и се превръщат в истински деликатес.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе