Кола осъмна с кирка в капака

Лъскавото возило с марка Cls 63 amg осъмна със забити кирки в капака на паркинг пред магазин за гуми в “Младост”.

Скъпарският мерцедес бил забелязан от наблюдателни варненци на паркинга на магазин за гуми, в близост до бившото “Пикадили” Младост. От капака му стърчали две кирки. Според варненци, коментиращи случката в социалните мрежи, автомобилът стоял изоставен в това състояние повече от седмица там.

YouTube

От варненската полиция все още не са съобщили за подобен инцидент. Старата практика с вандалското предупреждение обикновено говори за отмъщение, неуредени бизнес или лични взаимоотношения на собственика на повредения автомобил.

В по-далечните времена подобно предупреждение се считаше за знак от подземния свят, че притежателя на колата е “сгазил лука”. През бурните години на прехода забиването на кирки в колата се считаше за “бургаски патент”, въведен преди години именно от групи, близки до легендарния Димитър Желязков Очите.

Почти няма случай на открити извършители на подобно престъпление, а много често и собствениците на автомобилите не подават жалби заради деликатния характер на неуредените взаимоотношения, за които са получили предупреждението.

В последните години модерните начини за вендета са изливане на боя или силикон върху автомобила на предупредения, коментират спецове.

Източник: novavarna.net

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе