Най-големите страхове на хората

Мъжете се страхуват най-вече от височини, а жените – от пълзящи насекоми и влечуги, пише в. „Дейли стар“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Допитването, целящо да разкрие най-големите човешки страхове, е осъществено по случай предстоящото откриване по-късно през годината на атракциона „Беър Грилс Адвенчър“ в Бирмингам, предназначен да помогне за преодоляването им.

YouTube

„Най-големият страх на човека е от самия себе си“, казва приключенецът и експерт по екстремно оцеляване Беър Грилс, по чиито истински приключения са моделирани предизвикателствата в атракциона.

Допитването показва, че страхът от неизвестното сковава една четвърт от хората. Над една пета от индивидите признават, че се боят от затворени пространства.

Над 40 процента от участниците в допитването споделят, че изпитват боязън от три или четири неща, като повечето им страхове са се развили в детството.

Въпреки всичко голяма част от хората са готови да се впуснат в битка с фобиите си. Над 50 процента от анкетираните смятат, че най-доброто решение е директното изправяне срещу страховете. Поданиците на Нейно Величество са на мнение, че от полза са и книгите за самопомощ.

Сред най-странните страхове, посочени в допитването, са от боб, банани и прахосмукачки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе