Петромир Пенчев: Важно е за бизнеса да бъде активен в мрежата

През 2018 година почти всеки има достъп до интернет, било то чрез мобилен телефон, таблет или компютър. Всеки търси и намира информация за каквото има нужда, но… как да открием информация за нещо, което все още не е достигнало до мрежата. През последните години се наблюдава тенденция бизнеса да обръща внимание на присъствието си в мрежата, като най-често избира за това социалната мрежа Facebook или безплатна платформа за уеб сайтове.

Пред нашия екип говори Петромир Пенчев, управител на дигитална маркетинг агенция „Marketing Vision“ за това какво е нужно на бизнеса, за да е откриваем в мрежата.

YouTube

Здравейте, Петромир, представете се с няколко думи.

Завършил съм в ПТГ „Шандор Петьофи“ гр. Разград, носител съм на множество награди от ИТ състезания в България и чужбина. В момента продължавам образованието си в Икономически университет – Варна, специалност Маркетинг. От три години работя в седемкратния шампион на България – Лудогорец. През изминалата година също така бях и преподавател в реномирана ИТ академия в гр. Варна. От началото на 2018 г. съм управител на дигитална маркетинг агенция „Marketing Vision„.

Какво събуди във Вас интереса към ИТ технологиите?

Интересът ми към ИТ технологиите е още от 2009 година, като с всяка следваща година успявам да си надградя знанията и продължавам да следя тенденциите в бранша. Професионално с уеб програмиране и дизайн се занимавам от 2013 година. През 2015 година имах шанса да се присъединя към екипа на ПФК Лудогорец, където съм и до момента.

Какво мислите за активността в мрежата на местния бизнес в гр. Разград към момента?

Голяма част от фирмите все още не мислят по въпроса за това как да успеят да спечелят максимума от активността си в мрежата. За това говори и липсата на уеб сайтове, информация в търсещите машини и активни профили в социалните мрежи.

Как може да се промени това?

Това е интересен въпрос. В началото на годината се бяхме събрали с познати и стана дума за бизнеса в Разград и неговата активност в мрежата, за това, че фирмите нямат уеб сайтове или имат, но не са актуализирани с години, а тенденциите се менят с всеки изминал ден. Предвид опита ми и контактите, които съм създал към момента реших да стартирам нещо ново за нашия град – фирма, която да предлага точно тези услуги от които бизнеса има нужда, за да се популяризира в мрежата. Така се роди идеята за „Marketing Vision“ и тя вече е факт. Стартирахме с екипа ми още през месец Февруари тази година, а скоро предстои и да открием нашият офис на адрес жк. Освобождение №5 (до Speedy).

Какви услуги ще предлага вашата фирма?

Като започнем от изработката на уеб сайтове и платформи от които бизнеса има нужда, преминаваме към поддръжка на социалните им профили в мрежата, дигитален маркетинг, фото и видео услуги, аудио и видео реклама, а също така и офлайн реклама на различни точки в града. Екипът ни от професионалисти е готов да откликне на всички нужди на бизнеса, за да бъде максимално активен в мрежата и да извлече максимална полза от това.

Може ли дадете пример, как може да извлече максимална полза бизнеса от мрежата?

Разбира се, пример мога да дам с един мой близък приятел, който от близо година притежава няколко успешни онлайн магазина. Освен дейността си в града, той успя да разшири бизнеса и достигна до нови клиенти в цяла България, а дори и в чужбина. Сферата му е специфична, но успя да пробие на „онлайн“ пазара сред стотиците онлайн търговци в България. Скоро предстои да стартира още един нишов онлайн магазин. От моя страна успях да му помогна с ноу-хау как да разработи магазина си и да започне да печели. Все още не е разгърнал максимума, но както знаем винаги има какво още да се очаква и никога не трябва да се отказваме да постигаме нови цели.

Финални думи.

Като за финал искам да кажа, че бизнеса трябва да отделя внимание за онлайн рекламата и дигиталния маркетинг. Във време в което мрежата ръководи интересите и нуждите на потребителите е нужно те да бъдат активни на 100% и да извличат максимума. Ние сме на среща да помогнем и консултираме всеки желаещ, който иска да опита нещо ново или да възроди нещо старо.

Офисът на дигитална маркетинг агенция „Marketing Vision“ намира на адрес: Разград,  жк „Освобождение“ №5, зад Овъргаз. 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе