Мъж нападна медицинска сестра с ножица

Агресията на пиян пациент от вербална преминала в опит за убийство на медицинска сестра.

Мъжът взел лекарска ножица и я допрял го гърлото на жената, крещейки „Ще те убия!”. Потърпевшата се спасила по чудо, тъй като пияният бил заключил всички врати на отделението. На помощ се притекъл дежурният охранител на болница, натиснали паник бутона, органите на реда дошли и отвели нападателя.

YouTube

Неприятният инцидент се случил тази сутрин около 5:45 часа. Проблемният пациент обаче бил докаран още снощи, към полунощ. Случайни минувачи го засекли припаднал в района на спирка „Качица” и сигнализирали на телефон 112. Веднага дошла линейка, за да му окаже спешна помощ. Оказало се, че мъжът е пиян и неадекватен. Още по време на транспортирането към областната болница започнал да буйства. След докарването му в стационара, го поели дежурните в Спешно отделение. На смяна бил изцяло женски екип – д-р Янева и медицинската сестра Красимира Йорданова.

„Едва го вкарахме в превързочната и започнахме да го обработваме. Заради падането се налагаше да се извършват образни изследвания. Той обаче отказваше да седне на количка, за да го смъкнем за рентген. Потърсихме съдействието на полицията и дойдоха униформените, които помогнаха за тази цел. Ритал е апаратурата, отказвал е да му се направи снимка, казаха после служителите на реда”, разказа Красимира Йорданова пред в-к Борба.

След като го върнали обратно в Спешно отделение продължил да буйства и полицаите му сложили на ръцете наличните в звеното медицински каиши. Това помогнало за укротяването на пияния пациент временно и екипът успял да му сложи абокат и да вземе кръв.

„Пред вратата нямаше други пациенти вече и трябваше да отида до неотложния кабинет на отделението. Оставих пациента сам за няколко минути и изведнъж чух мъжки глас да говори. Отворих вратата, влязох и видях пияния – седнал на бюрото ни, целия в кръв, скочи срещу мен с лекарската ножица и я опря в гърлото ми. Крещеше, че ще ме убие”, споделя преживяното сестра Йорданова.

Жената изпаднала в безпомощно състояние, започнала да вика за помощ и се отскубнала от нападателя. Опитала да избяга от отделението, но мъжът бил заключил и трите врати. Стигнала до телефона и в паниката си набрала номера на координационния център на звеното. Тогава охраната на болницата разбила вратата и извадила жената. „Аз бях заложничка на този мъж няколко минути. В живота ми съм преживявала ужасни неща, но за първи път изпитах такъв шок”, допълва тя.

Красимира вече се е консултирала с адвокат и ще си търси правата в съда. Според нея задължително на входа на Спешно отделение трябва да има 24-часова охрана, която да отговаря за сигурността и спокойствието само за тази медицинска структура. По нейни думи останалите сектори се заключват нощем и трудно може да се случи подобно нещо.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе