Хванаха 20 кг хероин на Капитан Андреево

20,210 кг хероин задържаха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево.

Наркотикът на стойност над 1,8 млн. лева е открит при митническа проверка в сак, поставен над резервната гума на камион. Образувано е досъдебно производство по случая, като разследването се води от разследващ митнически инспектор при Митница – Бургас.

YouTube

Днес, 17 август 2018 г., Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 45-годишен турски гражданин за това, че без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната високорисково наркотично вещество – хероин, с общо брутно тегло 20,21 кг, на стойност 1 818 900 лева, като предметът на престъплението е в особено големи размери и деянието представлява особено тежък случай – престъпление по чл.242 ал.4 предл. 1 във връзка с ал. 2 предл.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 16 август 2018 г., на ГКПП-Капитан Андреево, около 14.00 часа, от Република Турция в Република България влязъл товарен автомобил, марка „ДАФ“, управляван от обвиняемия. Товарният автомобил бил отклонен за щателна митническа проверка. При извършената такава се установило, че върху резервната гума на полуремаркето имало поставен сак, в който се намирали 19 броя пакети, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При тестване с полеви наркотест, същото е реагирало на хероин.

Проведени са били процесуално следствени действия, при които товарният автомобил и намереното наркотично вещество са били иззети. Стойността на иззетото наркотично вещество възлиза на 1 818 900 лева.

Турският гражданин е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.4, вр. ал.2 от Наказателния кодекс.

С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково, от 17.08.2018 г., турският гражданин е бил задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по случая продължава.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе