Бойко Борисов обеща помощ за ощетените от „Олимпик“

„Ще положим всички усилия да помогнем, доколкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация“.

Това заяви премиерът, който е в Стара Загора, за да види как вървят ремонтите дейности в града, съобщават от правителствената пресслужба.

YouTube

От думите му стана ясно, че още утре ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор (КФН).

Заедно ще обсъдят ситуацията и ще предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство. „Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем доколкото позволява законът.
Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделяме от данъците си за тази сфера“, добави още Бойко Борисов.

По темата за срива на търговския регистър премиерът Борисов заяви, че са положени всички усилия и системата ще работи напълно до сряда. „Виждате има държави, където изборите им пробиха с кибератаки. Тук за всяко нещо се вдига огромна олелия. Да, не е приятно, но пък всички работят активно, за да обезопасим системата“, каза още министър-председателят.

Източник: Novavarna.net

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе