Кметът бе гост на рожденици в Дневен център за деца и младежи с увреждане

Днес, 20 август, кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, заместника му Ердинч Хасанов и проф. Евгени Дюкенджиев бяха сред гостите, които уважиха партито за трима рожденици в Дневен център за деца и младежи с увреждане.

Цветомир, Пресиана и Еля в неделя имаха рождени дни, специално за рождения ден на Еля бе дошъл и професорът, който прие да помогне на момичето с протези на ръцете и краката.

YouTube

Градоначалникът подари на децата топки и книжки, а за рождениците и всички гости на Дневен център за деца и младежи с увреждане д-р Василев подари торта.

Децата пяха, рецитираха, а Еля нарисува огромно сърце, което подари на ресорния заместник-кмет Ердинч Хасанов.
За мен е истинско удоволствие да съм част от вашия празник днес. Искам да ви поздравя и да ви пожелая здраве, сбъднати мечти и много поводи за усмивки, каза д-р Василев. Той нарече родителите на тези деца герои, като не пропусна да благодари и на проф. Евгени Дюкенджиев за това, че е приел присърце и е съпричастен със съдбата на Еля.

Преди празника д-р Валентин Василев и заместник-кметът Хасанов посрещнаха в Общинска администрация проф. Дюкенджиев. Той им каза, че тяхната работа е пример за други родители и със случая на Еля те дават пример на други семейства, които считат, че са в безизходица.

Професорът каза, че такава социална работа, каквато е видял в Община Разград, няма никъде другаде в България и тя трябва да бъде показвана на другите общини.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе