Криско идва за празника на Лозница

С петнадесетото издание на рали с трабанти ще започнат събитията, посветени на селищния празник на Лозница в събота, на 1 септември. Атрактивната надпревара по традиция поставя началото на двудневния общински празник, който включва още концерти, културни прояви, спортни състезания, както и детски забавления. Всички мероприятия тази година по програма са предвидени да се проведат в Градския стадион.

В съботния ден от 09.30 часа привърженици и любители на картонените лъвове от различни краища на страна ще се стекат на стадиона в Лозница за да премерят мощта на возилата си, след тържественото откриване. Колекционерите на двутактовите машини ще дефилират из улиците на градчето, а от 12.20 часа немските возила ще се впуснат в емоционална надпревара за майсторско управление, както и скоростна отсечка чрез елиминации – за специалната награда „Купата на кмета“, която ще бъде връчена лично от кмета на гр. Лозница – Севгин Шукри на най-добрия в състезанието.

YouTube

В следобедните часове следват забавления за децата, отново на градския стадион от 15:00 часа са организирани спортни игри и състезания с велосипеди, на които малки и по-големи деца ще демонстрират спортните си заложби.

От 19.30 часа е предвидена фолклорна програма, с участието на местни самодейни колективи от читалищата и народния певец Георги Илиевски.

Във втория ден от празничната програма ще се проведат турнир по народна борба и футболна среща. В неделната вечер, жители и гости на Лозница ще могат да се насладят на етнообагрени звуци с балканската програма от театър „Антон Страшимиров” – Разград със сцена „Назъм Хикмет”, а от 21.00 часа на сцената ще излезе майсторът на рап музиката Криско, придружаван от неговия балет.

15-ото рали с трабанти се организира от община Лозница под егидата на кмета Севгин Шукри и Национален клуб „Трабант“.

Пълната двудневна празнична програма може да видите в приложените снимки:

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе