18-годишно момиче загина по време на шофьорски курс, колата блъсната от влак

18-годишно момиче загина по време на изпита си по кормуване, след като учебният ѝ автомобил бе пометен от влак на прелез край Закопане в южна Полша. Двигателят на колата угаснал точно на релсите и Ангелика не успяла да го стартира отново, а вместо да ѝ помогне, изпитващият предпочел да си плюе на петите, съобщава Podhale24.

Видеозапис от охранителна камера близо до мястото на трагедията показва как учебното Suzuki Baleno застива на прелеза. Миг преди да бъде пометено от влака се вижда как изпитващият успява да отвори вратата и да избяга.

YouTube

Според публикации в местни медии машинистът видял какво се случва и надувал сирената поне няколко секунди преди сблъсъка. Остава неясно защо изпитващият не е направил опит да помогне на курсистката, за която по всеобщо мнение носи отговорност.

Очевидци разказват, че 62-годишният мъж продължил да се държи неадекватно и след катастрофата. Гледал безучастно към умиращото момиче и отказал да помогне на хората, които се опитвали да я извадят от развалините.

„Затичахме се към премазаната кола, в която бе затисната девойката, а той седеше отстрани и не направи нищо. Поисках да ми даде аптечка, но той не можа да я намери“, разказва 40-годишният Рафал Квак, опитал да извади Ангелика от автомобила. „Още дишаше, но се давеше в хрипове. Замина си пред очите ни!“

Zderzenie samochodu z pociągiem w Szaflarach

Mamy oryginalne nagranie z wczorajszego wypadku w Szaflarach! Zobacz jak doszło do zderzenia samochodu z pociągiem!

Публикувахте от Podhale24.pl в Петък, 24 август 2018 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе