Делфин промени отношението си към хората заради липса на секс

3-меровият делфин Зафар се появи в залива Брест като атракция. През последните няколко месеца заливът се превърнал в дом за него, а той често забавлявал хората, пише английското издание „Телеграф“ (The Telegraph).

Зафар често изненадвал хората в лодките като си играел около тях и дори понякога позволявал на плуващите да се хванат за перката му и да плуват заедно с него.

YouTube

Напоследък обаче поведението на Зафар се променило. Той започнал да се търка в лодките и хората, което е знак, че може би търси сексуален контакт. Освен това той вдигнал една жена с носа си, а в друг случай отказал да позволи на плувец да се върне на брега и той е трябвало да бъде спасяван, пише Би Би Си (BBC).

Поведението на Зафар станало толкова лошо, че кметът на едно от крайбрежните градчета издал указ, с който забранил плуването и гмуркането, когато присъствието на Зафар наоколо е потвърдено. Приближаването на по-малко от 50 метра до делфина също е забранено.

Въпреки, че Зафар не е бил твърде агресивен, специалист от аквариум в Брест предупреждава, че делфин може неволно да нарани човек с опашката си.

Делфините са известни с това, че правят секс за удоволствие с други делфини през цялата година и нямат уточнени времеви периоди, в които се чифтосват. Понякога обаче сексуалната им енергия може да бъде насочена към други видове, включително хора.

Такова поведение от страна на делфините дори е документирано. През 60-те години на миналия век НАСА финансира експеримент, за да научи делфините как да издават звуци, подобни на човешките и да учат английски. Повечето от хората, работещи по проекта отивали сутрин в аквариума и си тръгвали вечер. Но една млада треньорка Маргарет Ловат решила да живее там, заедно с делфин на име Питър.

Питър обаче скоро започнал да показва сексуален интерес към Ловат, като се търкал към коляното, стъпалото или ръката ѝ. Когато експериментът приключил Питър бил преместен в друг аквариум, където извършил „самоубийство“ като поел последна глътка въздух и се потопил на дъното. При делфините всяко поемане на въздух е съзнателно действие, а не автоматичен процес както е при хората. Делфинът вероятно се е самоубил заради разбитото си сърце.

Източник: Vesti.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе