Новородено в Айтос е с рекордно тегло

От една седмица Айтос си има бебе, което претендира за национален рекорд.

След като айтозлийчето с красивото име Любомира изплакало в родилното отделение на болница „Бургасмед”, везната отчела тегло от 5 килограма и 700 грама. Бебето е второто дете в семейството на Наташа и Любомир Паспалеви от Айтос и се роди на 21 август в МБАЛ „Бургасмед“ със забележителното тегло и дължина 52 см, предава „Флагман“.

YouTube

Радостно изненадана била не само младата майка, но и медицинският екип, на който семейство Паспалеви и техните родители сърдечно благодарят за грижите за родилката и за здравото бебе.

От 27 август бебето е вече у дома си. На малката Любомира най-много се радва тригодишната й сестричка Вилиана, кръстена на двете си баби Велка и Илияна. Щастливи са и дядовците Янко и Диян, които също обещават усърдно да полагат грижи за внучката-рекордьор.

„Нашето бебе би рекорда на роденото в Свиленград в края на миналата година с тегло 5250 грама. Любомира е с цели 450 грама по-тежка. Най-младата айтозлийка остави зад себе си и досегашния шампион, роден през юни миналата година в Пловдив и родом от Хасково, с тегло 5570 грама. За момента Любомира е абсолютен фаворит в националната класация на „Бургасмед”. Любка се роди и с гъста коса – спокойно можем да ѝ връзваме плитки“, шегува се щастливата ѝ баба Велка. Да е жива и здрава и да носи само радост на цялото семейство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе