Няколко признака, че сме твърде изтощени

Често пъти не можем сами да осъзнаем, че сме стигнали до границата на изтощението.

Представяме ви няколко сигнала, че е време за промяна.

YouTube

1. Всичко ви се струва невъзможно

Признак, че сте на ръба на изтощението, е ако усетите, че сте станал твърде голям песимист. Ако вече не виждате светлата страна на нито една ситуация и подхождате негативно към всичко, което правите, може би наистина сте емоционално изтощени. Това е абсолютно сигурно, особено ако нещата, които някога сте обичали, вече не ви носят никаква радост.

2. Чувствате се така, сякаш искате да избягате

Когато наистина започнете да „прегаряте”, може да се изкушите буквално да зарежете всичко в живота си и да избягате някъде, където никой не може да ви намери. Когато човек твърде дълго време живее под сериозно напрежение, неговите инстинкти за бягство влизат в сила и той започва да търси изход от реалността.

3. Правите всичко погрешно

Продължителният стрес може да доведе до липса на всякаква мотивацията, а от там и на рязък спад на ефективността. Ако започнете да си вършите работата некачествено и да не ви е грижа за този факт, може би наистина ви е писнало от всичко. Ако трудно си спомняте сроковете, в които трябва да свършите дадена задача или плановете, които сте си направили с приятели и семейство, може би наистина сте на ръба на изтощението.

4. Не ви се става от леглото сутрин

Ако непрекъснато ви се спи, а сутрин изобщо не можете да станете от кревата, най-вероятно сте живели твърде дълго под голям стрес и тялото ви буквално е останало без сили. Ако се чувствате изтощени от момента, в който се събудите, до момента, в който си легнете вечер, може би наистина сте забравили какво е хубава почивка.

5. Боледувате по-често

Не е тайна, че стресът може да доведе до срив на имунната система. Когато сте на път да „прегорите” от напрежението в живота си, имунната система на тялото ви започва да не функционира правилно и е възможно да започнете да боледувате по-често от грипове, да се оплаквате от хронично главоболие и дори да имате проблеми с храносмилането.

6. Самочувствието ви се е изпарило

Ако нещата, в които преди сте смятали, че сте добри, сега ви се струват трудни и не вярвате в собствените си умения, може би наистина стресът ви е дошъл в повече. Животът под напрежение може да доведе до занижено самочувствие и като ц яло да ви обезсърчи. Цялата негативност, която се е натрупва в главата ви, започне да ви играе номера, а вътрешният ви глас започва да ви шепне, че не сте достатъчно способни.

7. Не се радвате на живота

Основният признак, че сте на ръба на изтощението е, когато спрете да се наслаждавате активно на живота. Ако се чувствате потиснати, ако не ви се иска да се ангажирате с нищо и с никого и ако все си фантазирате как се отказвате от всичко и избягвате в някоя топла страна, то крайно време е да вземете мерки да се справите с това изтощение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе