Тираджията, който вчера помете автобуса до Пчелина е с криминално досие

Шофьорът на ТИР-а убиец, който помете автобус край Разград и за малко не предизвика трагедия, подобна на тази в Своге, е бил с криминално досие, съобщават разследващите, цитирани от Блиц.

Синът му също бил с криминално досие и в момента се намирал в ареста за разпространение на наркотици.

YouTube

Той е карал с толкова висока скорост, че спирачният път е бил около 30-40 метра.

Микробусът с 18 пътници катастрофира край Разград, за да избегне челен удар с ТИР на пътя за Попово.

Жертви няма, но няколко от пътниците са тежко ранени. Всички те са пенсионери, пътуващи за събор от село Срацимир за Стадина.

На завой на пътя Разград – Попово тежкотоварен автомобил навлиза в насрещното движение, където се движи микробус, пълен с хора от село Срацимир, които са отивали на певчески фестивал в село Садина. За да избегне челния удар с тежкотоварния автомобил, шофьорът на микробуса пада в канавка.

Тежката катастрофа е станала около 10:00 часа. В лентата на микробуса с 18 пътници – певческата група от силистренското село Срацимир, навлиза тир, пълен със слънчоглед. Шофьорът на буса избягва удара, като излиза извън пътя.

„От самия удар се накъсаха седалките, не колани, а седалките се накъсаха и полетяха с хора. Аз и шофьорът бяхме най-адекватни, слязохме, нямаше паника. Шофьорът на камиона също се включи, аз ги извеждах, включиха се и граждани”, заяви кметът на село Срацимир Георги Костадинов, цитиран от NOVA.

Тежко пострадали са четирима пътници, сред които и една жена. Наложило се е спешна операция.

Сред пострадалите, но по-леко, е и кметът на село Срацимир. Хората в буса са били без колани.

„Безспорно е установено, че причината е навлизането на товарния автомобил в насрещното платно, като най-вероятната причина е, че той се е движил с по-голяма скорост от необходимата. Пред него са се движили два автомобила, единият от който е искал да завива към черен път. След като тези два автомобила са успели да спрат, би следвало и този товарен автомобил да спре, но не е успял”, заяви Божидар Божков, началник на „Охранителна полиция” в МВР – Разград.

Шофьорът на ТИР-а е задържан. Заради катастрофата вицепрезидентът Илияна Йотова прекъсна участието си на празника в село Садина и посети пострадалите в разградската болница.

При друг инцидент на пътя Попово-Бяла лек автомобил се заби челно в тежкотоварен. Инцидентът е станал около 6:30 часа, вследствие на което загина водачът на лекия автомобил. Движението в района беше затруднено до ранния следобед, около 14:00 часа бе разчистено. Дотогава се осъществяваше в едната лента.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе