18-годишен талант дари книги на РБ „Проф. Боян Пенев”

Възпитаникът на СУ „Христо Ботев” в Разград подари получените от Фондация „Комунитас” книги от конкурса „1000 стипендии”, с които ще бъде обновен Фонда на културната институция.

Да дариш книгите си, които са получени посредством спечелен конкурс и да желаеш те да достигнат до повече подрастващи си е добър жест. Той е дело на 18-годишният Георги Радев, възпитаник на СУ „Христо Ботев”. Той разказа, че благодарение на своя талант в изобразителното изкуство успява да спечели Изключителна стипендия от традиционния конкурс на Фондация „Комунитас“. Полученият ваучер на стойност 1000 лева Георги влага в закупуването на художествена литература. Към книгите си се отнася както към платното с отношение. Решава, че след като вече ги е прочел може да ги дари на Библиотеката, която се посещава от широк кръг младежи на неговата възраст. За себе си разказа, че тази учебна година му е важна. Предстоят матури и кандидатстване с любимото хоби. Пожела на младите хора в Разград да бъдат по-добри и да ценят изкуството.

YouTube

Ще припомним, че през 2017 година Георги Радев откри своята самостоятелна изложба-базар, по време на която жителите на Разград имаха възможст да се докоснат до неговия талант.

Директорът на Регионалната библиотека Женета Александрова връчи на Георги Свидетелство за дарение с пожелания за нови покорени творчески върхове. Тя уточни, че с дарената литература ще бъде обновен Фонда на културната институция.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе