Днес се очаква интензивен трафик по пътищата,спират движението на камиони

Интензивен трафик се очаква в последния работен ден преди трите почивни дни около Деня на Независимостта – 22 септември.

Камионите над 12 тона ще бъдат спрени по магистралите и най-натоварените пътища днес от 16:00 до 20:00 часа и в последния почивен ден – 24 септември от 14:00 до 20:00 часа.

YouTube

Забраната не важи за превозващите бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съветват шофьорите да предвидят повече време за пътуване в участъците, в които се извършват ремонти или да използват алтернативни маршрути.

Четири виадукта на магистра „Хемус“ се ремонтират в момента – „Потоп“, „Коренишки дол“, „Разлив“ и моста при тунел „Витиня“. Ремонтни работи се извършват и на съоръжението при 9-ти км в района на с. Яна. В този участък, както и при тунел „Витиня“ и „Коренишки дол“, движението се извършва двупосочно в платното за Варна.

При виадукт „Разлив“, където се ремонтира платното за Варна, автомобилите минават в платното за София. В последния почивен ден – 24 септември, ще има две ленти за София и една за Варна.

Заради работата по мостовите съоръжения е спряно движението тежкотоварни автомобили над 12 тона. Те се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „Витинска река“ по пътя София – Ботевград и Околовръстния път на Ботевград, след което се връщат обратно на магистрала „Хемус“ при 47-ми км при пътен възел „Ботевград“ и обратно.

Ремонтират се и два моста на магистрала „Хемус“ в района на Шумен при км 364 и 365. Там между жп надлеза и надлеза се минава двупосочно в платното за Шумен.

На магистрала „Тракия“ поради ремонтни дейности на съоръженията при 17-ти и 18-ти км в посока Бургас движението е двупосочно в платното за София. Днес ще има две ленти за Бургас и една за София, а на 24 септември – една лента за Бургас и две за столицата.

Ремонтни дейности се извършват и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на магистрала „Тракия“. Автомобилите се движат двупосочно в платното за Пловдив. Има обходни маршрути, които могат да бъдат видени на сайта на Пътната агенция.

Алтернативният маршрут за пътуващите от София към Пловдив е при пътен възел „Церово“ по пътя Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември, след това по пътя Лозен – Звъничево – Пазарджик – Мало Конаре – Говедаре и през с. Цалапица до пътен възел „Цалапица“ на магистралата. Обратният маршрут е обходът за идващите от Пловдив към София.

Между пътните възли „Церово“ и „Цалапица“ има още един маршрут и той е по пътя Виноградец – Карабунар, а след това Бошуля – Пазарджик, Пазарджик – Мало Конаре – Говедаре, и от село Цалапица до пътен възел „Цалапица“, и обратно за идващите от Пловдив към София.

Другият обход на моста над р. Елшишка на магистрала „Тракия“ е от пътен възел „Калугерово“ по пътя Динката – Драгор, Пазарджик – Мало Конаре – Говедаре, и от с. Цалапица до пътен възел „Цалапица“.

В два участъка трафикът през Владая има две ленти за излизащите от София, а в понеделник – две ленти ще има за прибиращите се към столицата. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала „Люлин“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе