Октоберфест 2018 – Варна бирена столица за 10 дни

Снимка: pixabay.com

След забележителния фурор, който предизвикаха миналата година, Фънрайд отново ще ни представят превърналия се в любим на много жители и гости на града Октобърфест Варна. Второто издание, провеждащо се с подкрепата на Община Варна и район Аспарухово, тази година ще продължи цели 10 дни.

Събитието обещава още повече забавления и изненади – посетителите ежечасово ще могат да участват в много игри, на които ще бъдат раздадени общо над 1 000 литра бира, както и множество други награди. Водещ не само на игрите, а и по време на целия фест, ще бъде познатият на всички Монти от Ice Cream. Предвидени са над 1 500 седящи места и около 10 локации, предлагащи над 500 вида бира, както и различна по стил, мултинационална кухня. Сред кулинарните акценти са:

YouTube

– автентична немска кухня с вурстове, бретцели и др.;

– големи, сочни стекове на американски грил;

– японски ястия – майстор-готвач, който е специализирал в Япония;

За да могат всички да се насладят пълноценно на събитието, Фънрайд ЕООД са предвидили безплатен транспорт от центъра на Варна до парка в Аспарухово, където ще се проведе варненското издание на Октоберфест. Така няма да се притеснявате, ако сте шофьор или се движите с градски транспорт. Посетителите ще имат възможността да се потопят в уникалната атмосфера на фестивала благодарение на тематична декорация, свързана с духа и традициите на Октоберфест, както и атрактивните къщички и щандове, които организаторът е осигурил.

Освен всичко останало е предвиден цял лунапарк в самия Октобърфест, пълен с всякакви забавления за малки и големи. Очаква ни и вълнуваща музикална програма – организаторите издават, че ще имаме възможност да чуем много известни изпълнители, като засега загатват, че на самото откриване на феста ще видим на сцена Лео и Играта. До самата сцена ще бъде разположена и огромна видеостена, на която постоянно ще текат впечатляващи кадри от Октобърфест Германия. „Фестивалът е вдъхновен от популярния Октоберфест в Германия и ще се провежда за втори път във Варна. Имаме за цел максимално да се доближим до оригинала, като предоставим възможност на граждани и гости на град Варна да се докоснат до емоцията на мероприятие от подобен мащаб.“ – споделят създателите на Varna Oktoberfest.

Футболен сблъсък с благотворителна кауза: В деня на откриването на Варна Октоберфест, звездите от отбора на сърцето ще изиграят демонстративен мач срещу местен варненски отбор на футболното игрище до феста. Подробности за каузата очаквайте съвсем скоро! Мястото е парк Аспарухово – до игрищата.

Събитието стартира на 28.09 (петък) и ще продължи до 07.10 (неделя).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе