Клуб „Емпатия“ отбеляза световния ден на музиката и поезията

По традиция на 1-ви октомври, световния ден на музиката и поезията , Клуб „Емпатия“ към МКБППМН-Кубрат отваря пространство за всички ученици-доброволци, които от години са част от превантивните дейности на комисията и предаставя възможност да се припознаят в различни инициативи-да творят, да рисуват, да танцуват, спортуват, да са част от образователно- превантивни послания или да се обединяват около изкуството – защото изкуството е път, посока, развитие, извор на художествени ценности и т.н.

YouTube

Тази година Еляра Кенанова, беше специалният гост на емпатистите в деня на поезията и музиката. Тя запозна участниците с творбата си (хайку), която беше отличена от Фондация JAL, Япония, със съдействието на Български хайку съюз в XV Световен конкурс за детско хайку и сподели за преживяванията си около церемонията по награждаването, което се състоя в столицата на 9 юни в детския отдел на Столичната библиотека.

Еляра е само на 10 години, но с право може да се нарече майстор на хайку-ту – най-късата поетична форма в световната литература и литературен жанр на традиционната японска лирическа поезия. Споделя, че спонтанно започнала да пише, няма обяснение как се случва но обича да реди думички, които изкачат от „ума й“ разказа Еляра по време на гостуването си в Клуб „Емпатия“ и допълни, че и доставя удоволствие да пише. Обича де чете книжки и да се грижи за двете си домашни любимци – Бък и Лък.

С чистотата, простотата на израза, дълбокото чувство, с което се отличава хайку и ни насочва към възприемане на живота и събитията от ежедневието си пожелахме на добър час в света на изкуството през новата учебно-образователна есен и зима.


…“Лятото дойде.
Всички цветя цъфнаха.
Слънцето грейна…“
„…Есента дойде.
Училище започна.
Аз съм щастлива….“
„…Зимата дойде..
Направих снежен човек.
Бял сняг заваля…“
Пролетта дойде.
Децата са весели,
Лаленце цъфна…“
„Моята майка-
Тя е добросърдечна
И хубава.“
„Моето куче
Обича игрите
И е послушен…“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе