Оправдаха кмет блъснал дете в Трън

Пернишкият окръжен съд е потвърдил решението на Районен съд – Трън, което оправдава бившия кмет на Трън Станислав Николов за инцидента, при който той блъсна дете.

Това съобщиха от съда. На 13 ноември 2015 г. на кръстовище край СУ „Гео Милев“ в Трън Станислав Николов блъсна 6-годишния Ивайло Стоянов при опит да премине зад спрял училищен автобус. В резултат на инцидента момчето остана без далак и с половин черен дроб.

YouTube

Бившият кмет бе обвинен за причиняване по непредпазливост на две тежки и две средни телесни повреди.

След проверка, направена по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, делото бе иззето от Трън и прехвърлено на прокуратурата в Перник. Пернишкият съд твърди, че според данни от хода на делото Николов е карал със съобразена скорост. Той реагирал своевременно, задействайки спирачната система, но не е можел да предотврати удара, защото пострадалото дете изтичало на пътното платно зад спрелия автобус на място, където нямало пешеходна пътека, смятат пернишките магистрати. Затова Николов не е могъл да го види, преди да навлезе в опасната зона, мотивират становището си от съда.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе